Benchmarking посета европских партнера Универзитету у Крагујевцу

У оквиру темпус пројекта WBCInno, чији је координатор Универзитет у Крагујевцу, а поводом benchmarking посете универзитетима у земљама западног Балкана, такође партнерима на пројекту, 27. и 28. августа 2013. године, одржани су састанци са европским партнерима у Ректорату Универзитета у Крагујевцу и релевантним центрима Универзитета и факултета.

Првог дана, партнерима са Универзитета у Брајтону, Технолошког универзитета у Грацу, Технолошког универзитета у Хамбургу, Универзитета у Аликантеу и Центра за социјалне иновације у Бечу, представљена је делатност Универзитета у Крагујевцу као и рад Канцеларије за међународне пројекте и неколико центара/лабораторија Факултета инжењерских наука. Презентован је каталог иновационих и истраживачких потенцијала Универзитета који је издат у оквиру пројекта. Учесници састанка дискутовали су о модалитетима трансфера знања на Универзитету у Крагујевцу.
Другог дана, делегацији партнера добродошлицу је пожелео проф. др Живадин Бугарчић, проректор за научноистраживачки рад, и представио многобројне пројекте и активности Универзитета у Крагујевцу.
С обзиром да WBCInno пројекат подразумева модернизацију универзитета путем јачања структура и сервиса за трансфере знања, истраживање и иновације, иностраним партнерима своју делатност и циљеве представио је и Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, након чега су посећени још неки истраживачки центри.

Фото галерија: