Потписан Протокол о сарадњи на реализацији пројекта е-Универзитет знања

Потписан Протокол о сарадњи на реализацији пројекта е-Универзитет знања

На Универзитету у Крагујевцу је, у четвртак 10. децембра 2009. године потписан Протокол о сарадњи на реализацији пројекта е-Универзитет знања који има за циљ да студентима нашег Универзитета омогући коришћење најсавременијих информационо-комуникационих технологија за подршку ефикасној комуникацији и унапређењу знања студената, кроз набавку лаптоп рачунара са лиценцним софтвером за студенте по најповољнијим условима на тржишту и повољним кредитом, као и да омогући стални приступ интернету и савременим академским сервисима кроз коришћење платформе Live@Edu. Потписивању Протокола је претходила презентација пројекта Колегијуму Универзитета у Крагујевцу, који чине ректор и чланови ректорског колегијума и сви декани факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу. Презентацију је у име конзорцијума који чине компаније Microsoft, ComTrade и Teлеком Србија, одржао г. Часлав Грујички.
Том приликом су представљена 2 модела лаптоп рачунара који ће студенти нашег Унивезитета моћи да купе уз субвенцију од 40% уз поклон у виду лиценцног софтвера Оffice 2007 Home&Student. Taкође је представљена платформа Live@Edu, која омогућава ефикаснију комуникацију факултета и студената као и међусобну сарадњу студената путем интернета. Сваки студент ће имати своју универзитетску адресу е-поште, моћи ће да путем свог налога складишти своје документе, ради на заједничким пројектима са колегама, као и да бесплатно преузима развојни софтвер за академску употребу кроз програм „DreamSpark“.
Трећа активност у оквиру пројекта је омогућавање сталног приступа Интернету за студенте Универзитета у Крагујевцу кроз покривање факултета и студентских домова бесплатном бежичном Интернет мрежом уз додатну могућност коришћења 3G интернет пакета МТС-а. Скупу се затим обратио г. Mилован Бошковић, председник извршног одбора Credy банке из Крагујевца, која ће реализовати програм кредитирања под повољнијим условима, омогућујући студентима да наведене лаптоп рачунаре купе на 24 месечне рате.
Након одржане презентације и доношења препоруке од стране Универзитеског колегијума, проф. др Слободан Арсенијевић, ректор Универзитета у Крагујевцу и г. Часлав Грујички су уз присуство медија потписали Протокол о сарадњи који представља основу за реализацију овог пројекта.
Истог дана, на седници Сената Универзитета у Крагујевцу пројекат је подржан од стране чланова Сената. Активности на реализацији пројекта ће почети 20. децембра 2009. године, а студентима ће рачунари бити испоручивани почев од 20. јануара 2010. године.

Фото галерија: