Потписан Протокол о сарадњи Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине и Универзитета у Крагујевцу

Министар енергетике, развоја и заштите животне средине, проф. др Зорана Михајловић и ректор Универзитет у Крагујевцу, проф. др Слободан Арсенијевић, потписали су данас, 04. јуна 2013. године Протокол о сарадњи, којим се обезбеђује универзитетска пракса студената и дипломаца Универзитета у Крагујевцу.

На основу Протокола студенти и дипломци Универзитета у Крагујевцу обављаће стручну праксу у предузећима, стручним установама и органима управе, над којима надзор врши Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине и у складу са програмом Протокола моћи ће да се јаве на јавни конкурс за избор кандидата, на основу дефинисаног профила стручности и потребама, које ће доставити јавна предузећа, стручне установе и органи управе у саставу Министарства, док ће запослени у поменутим институцијама, задужени за праћење реализације универзитетске праксе, бити обучавани за менторе.
Финансијска средства за реализацију студентске праксе, као и остале трошкове, обезбедиће јавна предузећа, односно Министарство, за студенте који обављају праксу код њих.

Министар енергетике, проф. др Зорана Михајловић, нагласила је да ће се током лета припремити детаљни споразуми о сарадњи са факултетима у саставу Универзитета, како би до септембра био расписан конкурс за праксу.
Ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Слободан Арсенијевић истакао је да је ово велика шанса за добре и паметне студенте који завршавају факултете да уђу у реалан живот, да стекну практична знања и шансу да се запосле.
Протоколе о сарадњи са Министарством, поред ректора Универзитета у Крагујевцу, потписали су и ректори Универзитета у Београду, проф. др Владимир Бумбаширевић, Новом Саду, проф. др Мирослав Весковић и Нишу, проф. др Драган Антић.

Фото галерија: