Оворена годишња изложба радова наставника и сарадника Филолошко-уметничког факултета

У оквиру прославе 11 година постојања Филолошко-уметничког факултета, 31. маја 2013. године, у Универзитетској галерији отворена је Годишња изложба радова наставника и сарадника Одсека за ликовну и примењену уметност Филолошко-уметничког факултета.

Изложбу, на којој су представљени радови 25 професора и сарадника Катедре за графички дизајн, Катедре за зидно сликарство и Катедре за унутрашњу архитектуру ФИЛУМ-а , отворили су декан Филолошко-уметничког факултета проф. др Иван Коларић и шеф Одсека за ликовну и примењену уметност доц. мр Бојан Оташевић . Присутнима се и обратио и проф. Видан Папић – проректор за уметност, културу, издаваштво и визуелизацију Универзитета у Крагујевцу.
„Велико је задовољство што Филолошко-уметнички факултет има настнике који не само да су признати уметници у Србији већ излажу и у светским галеријама. Наши професори и студенти освајају светска такмичења и на пољу филологије, књижевности, ликовне и примењене уметности и музике. Лепо је када на једном месту можемо видети радове на које смо поносни.“ истакао је проф. др Иван Коларић.
Ово је трећа колективна изложба професора и сарадника Филолошко-уметничког факултета која се одржава у Универзитетској галерији и на њој је представљено више од 30 радова, које ће посетиоци моћи да погледају до 15. јуна 2013. године.

Фото галерија: