Otvorena druga sezona Univerzitetske letnje scene

Predstavom THE ZOO STORY 28. maja 2013. godine otvorena je druga sezona programa na Univerzitetskoj letnjoj sceni

Predstavom The zoo story u izvođenju Hristine Krstić i Aleksandra Udovičića i u režiji Jasne Petrović, studenata Katedre za engleski jezik i književnost Filološko-umetničkog fakulteta, i uz muzičku saradnju Nikole Beloice studenta Odseka za muzičku umetnost FILUM-a sinoć je u Parku Rektorata otvorena druga sezona programa na Univerzitetskoj letnjoj sceni.
The zoo story je dramski tekst Edvadra Olbija, američkog književnika i dobitnika Nobelove nagrade, i smatra se delom koje pripada pozorištu apsurda. Radnja ove drame odvija se na klupi u parku, te je ambijent Parka Rektorata bio idealno mesto za njeno premijerno izvođenje.
Više od stotinu posetilaca Univerzitetske letnje scene sinoć je upoznalo Pitera (Hristina Krstić) i Džerija (Aleksandar Udovičić), dva muškarca koja se slučajno susreću na klupi u parku i započinju razgovor kroz koji saznajemo da jedan živi u sobi za izdavanje, dok drugi živi u izobilju. Ali slušajući njih dvojicu, dolazimo do zaključka da su jednaki u tome da im je teško prići. Ovo je priča o otuđenosti ljudi jednih od drugih koja nas uz neočekivan obrt ubistva, tačnije samoubistva na kraju, podseća da ne poznajemo dovoljno svet svojih suseda.
Nakon predstave The zoo story, kragujevčani će imati priliku da, u okviru programa Univerzitetske letnje scene, uživaju u mnogobrojnim koncertima, književnim večerima kao i u drugim predstavama u kojima će, pored mladih kragujevačkih umetnika, učestvovati i istaknuti umetnici naše zemlje, počevši od 28. maja do 15. jula i nakon pauze od 20. avgusta do 10. oktobra 2013. godine.

Foto galerija: