Отворена друга сезона Универзитетске летње сцене

Представом THE ZOO STORY 28. маја 2013. године отворена је друга сезона програма на Универзитетској летњој сцени

Представом The zoo story у извођењу Христине Крстић и Александра Удовичића и у режији Јасне Петровић, студената Катедре за енглески језик и књижевност Филолошко-уметничког факултета, и уз музичку сарадњу Николе Белоице студента Одсека за музичку уметност ФИЛУМ-а синоћ је у Парку Ректората отворена друга сезона програма на Универзитетској летњој сцени.
The zoo story je драмски текст Едвадра Олбија, америчког књижевника и добитника Нобелове награде, и сматра се делом које припада позоришту апсурда. Радња ове драме одвија се на клупи у парку, те је амбијент Парка Ректората био идеално место за њено премијерно извођење.
Више од стотину посетилаца Универзитетске летње сцене синоћ је упознало Питера (Христина Крстић) и Џерија (Александар Удовичић), два мушкарца која се случајно сусрећу на клупи у парку и започињу разговор кроз који сазнајемо да један живи у соби за издавање, док други живи у изобиљу. Али слушајући њих двојицу, долазимо до закључка да су једнаки у томе да им је тешко прићи. Ово је прича о отуђености људи једних од других која нас уз неочекиван обрт убиства, тачније самоубиства на крају, подсећа да не познајемо довољно свет својих суседа.
Након представе The zoo story, крагујевчани ће имати прилику да, у оквиру програма Универзитетске летње сцене, уживају у многобројним концертима, књижевним вечерима као и у другим представама у којима ће, поред младих крагујевачких уметника, учествовати и истакнути уметници наше земље, почевши од 28. маја до 15. јула и након паузе од 20. августа до 10. октобра 2013. године.

Фото галерија: