Концерт виолине и клавира у Универзитетској галерији

Младе крагујевачке уметнице Маја Милановић и Невена Миловановић наступиће у Универзитетској галерији 29. маја 2013. године

У Универзитетској галерији се наставља богат циклус концерата младих и талентованих уметника.
Маја Милановић (виолина) и Невена Миловановић (клавир) наступиће 29. маја 2013. године (среда) са почетком у 19.30 сати. На програму су дела Хендла, Франка, Брамса, Гершвина и Хајфеца.
Маја Милановић рођена је 1987. године у Крагујевцу. Нижу музичку школу је похађала у класама Мирославе Стојковић и Драгана Јовановића у чијој класи је завршила и средњу школу. Током школовања је на свим већим манифестацијама и такмичењима остваривала запажене наступе , и освајала прве награде од којих као најзначајније издвајамо прве награде на Републичком такмичењу за соло виолину 2002. и 2004. године, као и прве награде у камерним саставима 2003. и 2005. године. 2005. године уписује студије у Београду у класи проф. Ферн Рашковић. Студије је завршила у року са највишим оценама. У току студија учествовала је на Мастеркласовима Романа Симовића и Весне Станковић. Концертирала је као члан Европског симфонијског оркестра младих у Словенији и Италији, а у Аустрији је имала запажене соло наступе. Имала је и турнеју по земљама бивше Југославије са оркестром Факултета музичке уметности. Наступала је и као камерни музичар у триима и квартетима. Од 2010. године ради као професор у музичкој школи “др Милоје Милојевић” у Крагујевцу.
Невена Миловановић рођена је 1987. године у Крагујевцу. Школовање је започела у шестој години. Нижу и средњу музичку школу завршила је у класи професорке Наталије Томић. Основне и специјалистичке студије на Факултету Музичке Уметности у Београду студирала је у класи професорке Маје Рајковић. Током школовања је похађала семинаре професора: Јурија Кота (Украјина), Лидије Станковић (Србија), Константина Богина (Русија), Александра Маџара (Србија), Нине Макарове (Русија). Током школовања учествује на свим битнијим такмичењима у земљи и осваја награде. Најзначајније су прва награда на Савезном такмичењу у Шапцу 2003. године, прва награда на међународном такмичењу „Градус ад Парнасум“ у Крагујевцу 2005. године, и прво место на међународном такмичењу „Охридски бисери“ у Охриду (Македонија) 2006. године и прве нагаде за камерну музику у клавирском дуу са Надом Комненић на републичким такмичењима у Београду 2002. и 2004. године. Наступала је и одржала више клавирских реситала у разним градовима Србије. У Београду ја наступила у Академији САНУ, у ЈДПу и у СКЦу, у Галерији и Свечаној сали Коларчеве Задужбине. Камерну сарадњу је остварила са Мартином Тодоровић (виолончело) , Лидијом Јевремовић (сопран) и Јеленом Банковић(сопран). Од 2008. године ради као професор у нижој и средњој музичкој школи „Др. Милоје Милојевић“ у Крагујевцу. Од 2012. године ради и као уметницки сарадник на одсеку за дуваче на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.
Позивамо Вас да са нама проведете пријатно вече уживајући у музици.

Фото галерија: