Predstava THE ZOO STORY na Univerzitetskoj letnjoj sceni

Predstavom The zoo story u izvođenju studenata Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu biće otvorene glumačke večeri Univerzitetske letnje scene

U okviru programa Univerzitetske letnje scene, u dvorištu Rektorata, 28. maja 2013. godine (utorak) sa početkom u 20.00 sati, studenti Katedre za engleski jezik i književnost Filološko-umetničkog fakulteta izvešće predstavu The zoo story američkog književnika i dobitnika Nobelove nagrade Edvarda Olbija.
Uloge tumače studenti Hristina Krstić i Aleksandar Udovičić. Predstavu je režirala Jasna Petrović a u muzičkom delu predstave učestvuje Nikola Beloica (harmonika).
Ovaj dramski tekst Edvadra Olbija smatra se delom koje pripada pozorištu apsurda. Naime, radnja se odvija na klupi u parku, Piter (Hristina Krstić) seda na klupu i čita knjigu, nailazi Džeri (Aleksandar Udovičić) i započinje razgovor sa Piterom. Kroz razgovor ove dvojice ljudi, koji se prethodno nisu poznavali, saznajemo da jedan živi u sobi za izdavanje, dok drugi živi u izobilju. Ali slušajući njih dvojicu, dolazimo do zaključka da su jednaki u tome da im je teško prići. Ovo je priča o otuđenosti ljudi jednih od drugih, o nepoznavanju sveta svog suseda i potrebi da ostanemo na svom prostoru ograđeni od života drugih, kao u nekom svom zoo vrtu, uz neočekivan obrt na kraju.
Pozivamo Vas da provedete prijatno veče sa nama, uživajući u talentu studenata Univerziteta u Kragujevcu.

Foto galerija: