Представа THE ZOO STORY на Универзитетској летњој сцени

Представом The zoo story у извођењу студената Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу биће отворене глумачке вечери Универзитетске летње сцене

У оквиру програма Универзитетске летње сцене, у дворишту Ректората, 28. маја 2013. године (уторак) са почетком у 20.00 сати, студенти Катедре за енглески језик и књижевност Филолошко-уметничког факултета извешће представу The zoo story америчког књижевника и добитника Нобелове награде Едварда Олбија.
Улоге тумаче студенти Христина Крстић и Александар Удовичић. Представу је режирала Јасна Петровић а у музичком делу представе учествује Никола Белоица (хармоника).
Овај драмски текст Едвадра Олбија сматра се делом које припада позоришту апсурда. Наиме, радња се одвија на клупи у парку, Питер (Христина Крстић) седа на клупу и чита књигу, наилази Џери (Александар Удовичић) и започиње разговор са Питером. Кроз разговор ове двојице људи, који се претходно нису познавали, сазнајемо да један живи у соби за издавање, док други живи у изобиљу. Али слушајући њих двојицу, долазимо до закључка да су једнаки у томе да им је тешко прићи. Ово је прича о отуђености људи једних од других, о непознавању света свог суседа и потреби да останемо на свом простору ограђени од живота других, као у неком свом зоо врту, уз неочекиван обрт на крају.
Позивамо Вас да проведете пријатно вече са нама, уживајући у таленту студената Универзитета у Крагујевцу.

Фото галерија: