Традиционално обележен Дан словенске писмености

У Универзитетској галерији Универзитета у Крагујевцу 23. маја 2013. године, традиционално обележен Дан словенске писмености програмом Словенски културни круг.

Говорећи о „Словенском културном кругу“ доц. др Часлав Николић, професор Филолошко-уметничког факултета отворио је скуп у Универзитетској галерији.
„У неколиким уметничким и научним радовима које ћемо вам вечерас представити отиснуто је постојање културног идентитета и духовног наслеђа једне заједнице, али ово истовремено посредује постојање културног круга, јер културни образац, нарочито овај непосредно одређен језиком и писмом, предвиђа „систем међусобно повезаних вредности“. Вечерашњи избор тема отворен је основним квалитетима језика, потврђеним у најбољем што се језиком и писмом може – у поезији, у музици, у музици језика. А испитивање знакова „свеколике људске природе“ као индикатора културе подразумева да се, у пољу разлике између појмова културе и цивилизације, осветли управо феномен унутарњег оплемењења, у виду унутарњег људског искуства.“
У програму су учествовали наставници и студенти Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, доц. др Владимир Поломац, Анка Симић, Марко Радојевић, Ана Антонијевић, Марко Лукић, Марко Кончаревић и Адем Мехмедовић.
Програму обележавања Дана словенске писмености присуствовали су професори и студенти Универзитета у Крагујевцу.

Фото галерија: