"OTVORENA VRATA UNIVERZITETA"

Imajući u vidu da je izbor zanimanja jedna od najvažnijih odluka studenata i srednjoškolaca, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu organizuje „Otvorena vrata Univerziteta“ 22. maja 2013. godine, u rektoratu Univerziteta u Kragujevcu.

Manifestacija se sastoji iz 3 dela, za studente i diplomce i za đake-buduće studente...
• Panel na temu Karijera i prvi susret sa poslodavcima
S obzirom da se akademska godina uskoro završava, najpre se posvećujemo apsolventima i diplomcima Univerziteta u Kragujevcu koje očekuju prvi koraci ka kreiranju karijere. Centar organizuje panel na temu Karijera, u svečanoj sali Rektorata od 12 - 14 sati, sa ciljem da se diplomcima predoče najbitnije stvari prilikom prvog kontakta sa poslodavcima. Tom prilikom održaćemo radionicu na temu pisanja CV-a i pripreme za intervju sa poslodavcem.

• Panel na temu Mobilnost studenata
Potom će uslediti panel na temu Mobilnosti studenata (u svečanoj sali Rektorata od 14:30 - 16:30 sati), i tom prilikom će Milica Milenković, saradnik za promociju mobilnosti studenata CzRK-a predstaviti mogućnosti za mobilnost naših studenata, kao i način prijavljivanja za različite programe, a studenti koji su dobili priliku da se usavršavaju u inostranstvu će podeliti svoje iskustvo sa kolegama.

• Otvorena vrata za srednjoškolce i buduće studente
U dvorištu Rektorata od 17 - 19 sati, biće postavljeni štandovi 12 Fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i predstavnici Fakulteta biće na raspolaganju srednjoškolcima za sva njihova pitanja, a budući studenti imaće priliku i da obiđu Univerzitetsku biblioteku i Galeriju Univerziteta.

Posebno se radujemo koncertu filmske muzike u izvođenju studenata Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu sa početkom u 18:00 časova.
Ovim putem pozivamo sve studente, apsolvente i diplomce,
đake-buduće studente, škole, profesore i roditelje da dođu na
Otvorena vrata Univerziteta u Kragujevcu
Sreda, 22. maj 2013. dvorište Rektorata

(zgrada između Pravnog i Ekonomskog fakulteta)