НОЋ МУЗЕЈА У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ГАЛЕРИЈИ: ИЗЛОЖБА ДРАГАНА ПЕШИЋА „ОД ПИСМА ДО ГРАФИЗМА“

Универзитет у Крагујевцу и Универзитетска библиотека позивају Вас на отварање изложбе плаката „Од писма до графизма“ Драгана Пешића 18. маја 2013. године у 20.00 сати у Универзитетској галерији

Универзитетска галерија по први пут учествује у Ноћи музеја и то изложбом Драгана Пешића, професора Филолошко-уметничког факултета, која ће бити отворена 18. Маја 2013. године у 20.00 сати. У Универзитетској галерији биће изложено 30 дела дигиталне графике и типографије.


ДРАГАН ПЕШИЋ (Бела Црква, 1960) | Завршио је Факултет примењених уметности и дизајна у Београду 1988. године на графичком одсеку, код професора Стјепана Филекија и Божидара Џмерковића. Бави се калиграфијом, типографијом, графичким дизајном и дигиталном графиком. На Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, као ванредни професор предаје предмете из области Писмo. Последње две деценије обликовао је велики број идејних решења, публикација и визуелних идентитета у различитим областима. Графички је уредник и дизајнер „Народне библиотеке Стефан Првовенчани Краљево”, часописа и едиције „Повеља” (библиотеке: Поезија данас, Посед поетике, Преображење, Звоник, Избор, Проза данас, Есеј данас, Драма и посебних издања); графички је уредник часописа „Наша прошлост” и дизајнер публикација „Народног музеја у Краљеву”. Опремио је библиотеке „Завода за уџбенике” (Нова дела, Књига и по). Био је графички уредник и дизајнер „Беоштампе” (едиције Хрисовуља, Од злата јабука, библиотеке Чигра и посебних издања), дизајнер визуелних идентитета „Фестивала филмског сценарија” у Врњачкој Бањи и „Жичког духовног сабора, Преображење”. Аутор је типографских писама Daktilograf, Scenarista, Owl, Missing stone, Herbarium, NeAn Sans и Epigraph.