Изложба Момчила Моме Антоновића "Куће које чувају успомене"

Универзитет у Крагујевцу и Универзитетска библиотека позивају Вас на отварање изложбе слика Момчила Антоновића 19. априла 2013. године (петак) у 19.00 сати.

У Универзитетској галерији, у периоду од 19. априла до 18. маја 2013. године биће изложено 30 дела из циклуса "Куће које чувају успомене" аутора Момчила Антоновића.

"Момчило Мома Антоновић је уметник раскошног стваралачког опуса. Антоновић воли уметност свим својим бићем а животни оптимизам, као његова лична карактеристика, даје му подстрек да увек истим жаром тежи да открије неистражена уметничка пространства. Поетика Момчила Антоновића је аутентична. Изграђена је без колебања, са истраживачком страшћу која попут жиле куцавице снажно пулсира уметниковим бићем. Тежња ка новим сликарским авантурама одвела је овог неимара и до циклуса слика "Куће које чувају успомене". У њему је ликовни рукопис аутора самосвојан, препознатљив али истовремено и свеж и другачији. Слике кућа које чувају успомене, како то назив циклуса говори, настале су 20012. године. Пренета доживљена искуства сликара су из раног детињства, поједина из блиске прошлости, а има и оних који се везују за актуелни тренутак. Свако од тих сећања има окриље у кућном дому." - рекла је о циклусу "Куће које чувају успомене" Оливера Вукотић.

У својој богатој излагачкој делатности Момчило Антоновић приредио је 120 самосталних изложби и учествовао је на преко 700 стотина групних изложби, како у иностранству тако и у земљи. Излагао је на изложбама УЛУС-а, Октобарског салона, Београдског тријенала, Ријечког бијенала младих, Изложбама графике, Меморијала Надежде Петровић, Савремене југословенске уметности у Египту, Италији, Швајцарској, Белгији, Француској, Шкотској, САД... Учесник је и бројних ликовних колонија у земљи и иностранству.

Изложбу ће отворити проф. др Небојша Арсенијевић а заинтересовани је могу погледати до 18. маја 2013. године сваког радног дана од 08.00 до 19.00 и суботом до 14.00 сати.

Фото галерија: