Амбасадор Руске Федерације, Њ.Е. Александар Чепурин, у посети Универзитету у Крагујевцу

У оквиру дводневне посете Крагујевцу, Његова Екселенција, амбасадор Руске Федерације, Александар Васиљевич Чепурин, 15. априла 2013. године, посетио је Универзитет у Крагујевцу.

У разговору са Његовом Екселенцијом, проф. др Слободан Арсенијевић, ректор Универзитета у Крагујевцу посебан значај ставио је на изузетну сарадњу коју Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу има са медицинским Универзитетом у Смоленску која траје већ неколико година, и да се ове јесени очекује потписивање уговора са политехничким и Универзитетом друштвених наука у Смоленску.
Амбасадор, господин Чепурин, истакао је да веома цени и подржава тежњу Универзитета у Крагујевцу, као и убеђеност да постоји таква спремност и са руске стране. Успостављање таквих веза и сарадње, отворило би многе друге могућности за међународне односе наших држава и да би сарадња Универзитета у Крагујевцу и универзитета у Русији требала да се одвија у ширем оквиру, односно са регијама, и то у области образовања, науке, привреде и здравства.
Након пријема у Ректорату, Њ.Е. Александар Чепурин, одржао је предавање на Економском факултету на тему „Перспективе развоја руско-српског друштва“.

Фото галерија: