Дани италијанске културе у Универзитетској галерији

У оквиру програма Дани италијанске културе у Крагујевцу 09. априла 2013. године у Универзитетској галерији отварање изложбе „Од италијанске ренесансе до савременог италијанског дизајна“ и концерт италијанске музике у извођењу студента Филолошко-уметничког факултета.

Од италијанске ренесансе до савременог италијанског дизајна назив је изложбе студената Катедре за Унутрашњу архитектуру Филолошко-уметничког факултета која ће бити отворена у уторак 09. априла 2013. године у 18,00 сати у Универзитетској галерији. Ова изложба замишљена је као историјски, културни и уметнички преглед уметности и архитектуре италијанске ренесансе сагледавањем значајних грађевина, стилских карактеристика архитектуре, сликарства, скулптуре и рада истакнутих уметника у значајном историјском периоду у коме су прихваћене и примљене јединствене форме потекле из прошлости, а које су се сматрале константом у стваралаштву тога доба. Скидањем спрега из средњовековног периода, човечанству је коначно омогућено развијање сопственог идентитета и исказивање кроз неки вид стваралаштва и уметничке форме.
Радови представљени на изложби су остварења студената III и IV године Основних студија, Катедре за унутрашњу архитектуру на предметима: Стилска унутрашња архитектура и Основи пројектовања стилског ентеријера (професор: Данијела Димковић, доцент), Основи пројектовања и стандардизације у ентеријеру и Основи пројектовања и типологија намештаја (професор: Катарина Ерор, доцент). Студенти поменуте катедере учествовали су на конкурсу Creative space Serbia 2013, а студент IV године, Стеван Ђуровић је један од петоро изабраних учесника, чиме је добио прилику да своје пројекте (дрвена футрола за паковање постељине под називом „Не Ко“ и подна лампа под називом „Луна“) изложи на сајму у Милану, априла 2013. године.
Исте вечери, у 19,00 сати студенти и професори Катедре за соло певање извешће дела италијанских композитора. На програму су дела А. Вивалдија, Ђ. Пучинија, В. Белинија и других.
Позивамо Вас да присуствујете вечери италијанске културе у Универзитетској галерији.