Свечана промоција академика Љубомира Симовића у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу

Универзитет у Крагујевцу, 28. марта 2013. године, доделио је титулу почасног доктора Универзитета у Крагујевцу академику Љубомиру Симовићу, песнику, драмском писцу и романсијеру, због изузетног доприноса развоју савремене српске књижевности и културе.

Одлуком Сената Универзитета у Крагујевцу, од 27. децембра 2012. године, а на предлог Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, 28. марта 2013. године, додељена је титула почасног доктора Универзитета у Крагујевцу, doctoris honoris causa, академику Љубомиру Симовићу, песнику, драмском писцу и романсијеру, због изузетног доприноса развоју савремене српске књижевности и културе.

У име предлагача, Филолошко-уметничког факултета, за доделу титуле почасног доктора, проф. др Слободан Лазаревић обратио се многобројној публици представивши живот и стваралаштво академика Љубомира Симовића.

Диплому почасног доктора Универзитета у Крагујевцу, Љубомиру Симовићу, свечано је уручио проф. др Слободан Арсенијевић, ректор Универзитета у Крагујевцу.


Песник, драмски писац, ромасијер, академик Љубомир Симовић, не само да својим поетским и драмским делом осветљава драматичност савременог историјског постојања, реинтерпретира митско, епско и хришћанско наслеђе, него и артикулише пуновредну мисао о српској поезији и уметничком стваралаштву уопште.
Љубомир Симовић добитник је многих књижевних и позоришних награда. Од 1988. године је дописни, а од 1994. године редовни члан Српске академије наука и уметности.

Фото галерија: