Концерт клавирског трија у Универзитетској галерији

Концерт клавирског трија у Универзитетској галерији

Клавирски трио основан је крајем 2011. године. Годину дана касније уписују специјалистичке студије камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Ладислава Мезеиа.
Програм вечерашњег концерта:

Friedrich Kuhlau, Trio sonata opus 119, G-dur
- Allegro moderato
- Adagio patetico
- Rondo
Philippe Gaubert, Trois Aquarelles
- Par un clair matin
- Soir d' Automne
- Serenade
Claude Debussy, Premier Trio en Sol
- Andantino con moto allegro
- Scherzo-Intermezzo, Moderato con allegro
- Andante espressivo
- Finale, Appassionato

Биографије извођача:

Живић Наташа је рођена 13. фебруара 1989. године у Приштини. Музичко образовање започела је 2000. године у музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Краљеву у класи проф. Сање Лазовић на одсеку - флаута. Након убрзано завршене ниже музичке школе уписује и средњу школу у истом граду а 2004. године прелази у музичку школу „др. Милоје Милојевић“ у Крагујевцу, где 2007. године завршава средње музичко образовање у класи професора Кароља Марочика. Исте године уписује основне академске студије на Филолошко–уметничком факултету у Крагујевцу у класи професора Кароља Марочика и Јаноша Балинта као гостујућег професора, које у року завршава 2011. године. Због тренутног непостојања мастер академских студија за флауту у Крагујевцу, а у жељи да не прекида континуирани рад са дугогодишњим професором, Наташа по завршетку основних студија уписије мастер академске студије камерне музике у Београду које завршава 2012. године у класи професора Ладислава Мезеиа. За време свог школовања учествовала је на бројним фестивалима и такмичењима широм земље на којима је освајала награде као солиста и камерни извођач.

Алан Томић рођен је 1984. године у Крагујевцу. Музичко образовање започео је са шест година у родном граду, где је завршио нижу и средњу музичку школу у класи професора Боже Сарамандића. Током школовања похађао је стручне курсеве у оквиру летњих и зимских музичких радионица код професора Ивана Кучера (Украина), и наступао је на многим концертима и градским свечаностима (''ОКТОХ'', ''Мајске концертне свечаности''), као и на такмичењима у земљи и иностранству, где је освајао бројне награде. 2000. године уписује Факултет музичке уметности у Београду - наставно одељење у Крагујевцу, у класи професора Реље Ћетковића, а дипломирао је 2005. године у класи професора Милутина Младеновића, са средњом оценом 9,63 и највишом оценом на дипломском испиту.

Јована Стојановић рођена је 1982. године у Крагујевцу. Нижу музичку школу уписује у класи проф. Драгане Димић а завршава у класи проф. Светлане Миливојевић. Средње музичко образовање наставља у класи проф. Снежане Крстић и дипломира у класи проф. Виолете Васиљевић. Редовне студије клавира уписује и завршава на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Рите Кинке. Похађала је мајсторске курсеве код еминентних пијаниста и професора: Јуриј Кот, Константин Богино, Валериј Сигаљевич. Учествовала је на домаћим и међународним такмичењима где је била и награђивана. Као солиста и клавирски сардник наступала је у градовима широм Србије: Крагујевац, Нови Сад, Београд, Ниш, Зрењанин... Од 2005. године ради као професор у Музичкој школи „др Милоје Милојевић“.

Фото галерија: