Радионица "Како побољшати успешност имплементације ФП7 и ЦИП пројеката"

На европском нивоу постоје бројни програми, иницијативе и мере подршке за унапређење знања. Након успешних апликација и одобравања пројеката од стране Европске Комисије, институције у Србији су суочене са изазовима захтевних административних процедура и комплексног финансијског аспекта пројекта који могу да доведу до немогућности повлачења новчаних средстава и непостизања резултата.

Како би се превазишли ови изазови, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство финансија и привреде и Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација уз подршку ACCESS програма Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ) и Универзитета у Крагујевцу вас позивају на једнодневну радионицу:


"КАКО ПОБОЉШАТИ УСПЕШНОСТ ИМПЛЕМЕНТАЦИЈЕ ФП7 И ЦИП ПРОЈЕКАТА"


Циљ радионице је јачање капацитета научно-истраживачких и развојних институција у спровођењу одобрених ФП7 и ЦИП пројеката.

Термин: 26. март 2013. Године
Време: 9.00-16.15
Место: Ректорат Универзитета у Крагујевцу, Јована Цвијића бб, Крагујевац
Радни језик: Српски


Радионица је намењена научно-истраживачким и развојним институцијама које на ФП7 и ЦИП пројектима учествују као координатори или партнери. Конкретно, радионица је намењена руководиоцима пројеката и особљу из правног и финансијског сектора у самим институцијама.

Због ограниченог броја места молимо Вас да благовремено доставите пријаве особа које ће присуствовати радионици, узевши у обзир да обавезно присуствује и неко из правног и финансијског сектора.
Пријаве се достављају најкасније до 22.03.2013. године путем електронске поште на е-адресу: tijana.knezevic@mpn.gov.rs.