Званична посета делегације Универзитета у Крагујевцу партнерском Универзитету Алдо Моро у Барију

Делегација Универзитета у Крагујевцу, коју је предводио ректор Универзитета, проф. др Слободан Арсенијевић, боравила је у периоду од 13. до 15.марта 2013.године, на Универзитету Алдо Моро у Барију, у циљу ближег дефинисања већ успостављене сарадње.
Како је Универзитет у Крагујевцу једини Универзитет који има акредитоване докторске студије из српског језика и књижевности једини је у могућности да на Универзитету Алдо Моро развије Катедру за србистику и тиме омогући студирање и изучавање српског језика, књижевности и културе за шта је Универзитет Алдо Моро показао изузетно интересовање.
Истовремено доласком Фиата и његових коопераната у Крагујевац, изражена је потреба да се на Универзитету у Крагујевцу акредитује студијски програм италијанског и оснује катедра за италијански језик на ФИЛУМ-у.
Постојећи уговори о сарадњи између департмана Универзитета Алдо Моро и Филолошко-уметничког факултета и Универзитета у Крагујевцу су, у том смислу, захтевали конкретизацију, па су између Универзитета потписани Анекси уговора о сарадњи.

Фото галерија: