Одржан округли сто Улога иновационих инкубатора у екосистему вештачке интелигенције

Иновациони инкубатор Универзитета у Крагујевцу организовао је у сарадњи са Бизнис инкубатором Крушевац округли сто Улога иновационих инкубатора у екосистему вештачке интелигенције, који је одржан 31. маја на Универзитету у Крагујевцу.

У оквиру округлог стола, који је реализован у склопу пројекта Иновативна Србија 2024, присутни су имали прилику да се упознају са радом иновационих инкубатора основаних на Универзитету у Крагујевцу уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација и радом Бизнис инкубатора Крушевац, као и да чују више информација о услугама Центра за дигиталну трансформацију Привредне коморе Србије и INNO-VERSE платформи која стимулише иновације у области вештачке интелигенције.

Округлом столу су присуствовали представници Иновационе заједнице Шумадије и Западне Србије, Регионалне привредне коморе Крагујевац, Државног дата центра, као и истраживачи и сарадници са Универзитета у Крагујевцу који се баве овом темом. 

Након званичног дела, уследила је панел дискусија на тему примене вештачке интелигенције у свакодневном раду. Догађај је био својеврсна прилика за умрежавање у циљу остваривања будуће сарадње између актера иновационог екосистема.