Најуспешнији студенти Универзитета у Крагујевцу – полазници Студентске стручне праксе у јавној управи посетили Европски институт за јавну управу

Министарство државне управе и локалне самоуправе, уз организациону и финансијску подршку Регионалне школе за јавну управу (РеСПА), пружило је прилику најуспешнијим студентима – полазницима програма студентске стручне праксе у јавној управи да отпутују на студијско путовање у Мастрихт ради посете Европском институту за јавну управу (ЕИПА).

Прилику да посете овај репрезентативни центар изврсности и стручног усавршавања запослених у јавним управама добило је укупно десет студената – по 2 са сваког универзитета потписника програма, који су се показали као најбољи полазници студентске стручне праксе у органима јавне управе у академској 2023/2024. години.

Студенти су у оквиру посете имати прилику да се упознају са надлежностима Европског института за јавну управу, механизмима сарадње Института са државама чланицама ЕУ, иновацијама у јавним управама држава чланица ЕУ, али и да посете Универзитет у Мастрихту и сазнају нешто више о систему учења заснованом на проблемима (PBL), начину на који се управља талентима и остварује сарадња у организовању и спровођењу студентске праксе у европским институцијама и јавним управама чланица ЕУ.

Као најуспешнији полазници програма стручне праксе са Универзитета у Крагујевцу у академској 2023/2024. години на ово студијско путовање упућени су Андреа Рејман, студенткиња 4. године Економског факултета, која јe праксу обављала у Градској управи Града Крагујевца и Владимир Раичевић, студент 4. године Правног факултета, који је праксу обавио у Министарству државне управе и локалне самоуправе – Одсек управне инспекције Смедерево.

Програм студентске стручне праксе у јавној управи студентима пружа прилику да још током студија стекну прва искуства у струци, унапреде своја практична знања и вештине и припреме се за излазак на тржиште рада.


Фото галерија: