Одржан гала концерт „Музички времеплов“

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу уприличен је Гала концерт, 23. маја, у Првој крагујевачкој гимназији.

Поводом Дана Универзитета у Крагујевцу и Мајских свечаности Града Крагујевца,  Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организовао је Гала концерт „Музички времеплов“. Програм концерта осмислила је проф. мр Марина Трајковић-Биџовски, шеф Катедре за соло певање Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу. У програму су учествовали наставници, сарадници, некадашњи и садашњи студенти Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу. Студенти и професори ФИЛУМ-а који су учествовали на концерту добитници су многобројних награда са наступа широм региона и света.

Музички репертоар обухватио је разнолик дијапазон дела која су настајала у временски широком интервалу, од дела старих аутора из шеснаестог века, па све до данашњег дана. Извођена су дела музике барока и класицизма и музике 20. века, коју чине и домаћи аутори (Петар Коњовић и Марко Трајчевић).


Фото галерија: