Отворена изложба слика Велизара Крстића у Универзитетској галерији

У Универзитетској галерији, 08. фебруара 2013. године свечано је отворена изложбе слика Велизара Крстића

Аријом "Лапорела" из Моцартове опере "Дон Жуан" у извођењу баритона Дарка Перића и пијанисте Душана Торомана, студената Филолошко-уметничког факултета, свечано је отворена изложба слика Велизара Крстића у Универзитетској галерији.
Изложбу је отворио проф. мр Сретко Дивљан, председник Програмског одбора Универзитетске галерије, истакавши: "Велизар је уметник јаких осећања, иконичког и изражајног света. Није се повиновао ни времену ни сликарима. У радовима призива радозналост детета и себе - Велизара Крстића, али не подражава ни себе ни друге, већ слика симболичким нијансама док бојама дочарава телесно и духовно, а његов свет пролази и траје кроз различите животне и ликовне циклусе. И овом изложбом Велизар се поиграва са нама. Он обраћа пажњу на ствари које нас свакодневно окружују а о којима ми не маримо много: конзерве месних нарезака и сардина, воће, торте, поврће."
Велизар Крстић је рођен 1947. године у Ореовцу код Ниша. Дипломирао је на Академији ликовних уметности 1972. године у Београду у класи Ђорђа Бошана, где је и магистрирао 1976. године. Студирао је на Академији ликовних уметности у Бечу (1973-1974), у класи професора Валтера Екрета, као стипендиста задужбине Ф.В.С. из Хамбурга, по препоруци сликара Петра Лубарде, добитника Хердерове награде. Као стипендиста грчке Владе 1979. студирао је на Високој школи лепих уметности у Атини, у класи професора Константина Граматопулоса. У периоду од 1996-1997. године ради као гостујући професор на Факултету ликовних уметности Аристотеловог универзитета у Солуну. Редовни је професор на Факултету ликовних уметности у Београду. Добитник је многих престижних награда.
Након отварања, уз симболичан коктел и звуке клавира, у извођењу Адема Мехмедовића, посетиоци су уживали у више од тридесет дела Велизара Крстића, која ће у Универзитетској галерији бити изложени у периоду од 08. фебруара до 05. марта 2013. године. Универзитетска галерија отворена је сваког радног дана од 08,00 до 19,00 сати и суботом до 14,00, а улаз је слободан.

Фото галерија: