Отворена изложба „Живот у снази мотора – Михаило Мика Борисављевић“

У понедељак, 20. маја 2024. године, у Универзитетској галерији у Крагујевцу, отворена је изложба „Живот у снази мотора – Михаило Мика Борисављевић“, чији су аутори Ана Цицовић, Момчило Пауновић и Владимир Веселиновић.

Реализована у сарадњи Музеја рудничко-таковсог краја у Гоњем Милановцу и Универзитета у Крагујевцу, изложба је посвећена животу и раду Михаила Борисављевића који, поред тога што је био професор Машинског факултета у Београду, светски је признат стручњак у области моторне и аутомобилске индустрије.

У име организатора, поздравну реч су упутили Весна Абадић, управница Универзитетске галерије и проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу. Присутнима су се обратили и Момчило Пауновић, коаутор изложбе и пријатељ проф. Борисављевића, као и Небојша Бобан Атанацковић, некадашњи председник општине Вождовац, оснивач Уније послодаваца Србије, легенда аутомобилизма, припадник старе гарде тркачких асова.

Изложбу „Живот у снази мотора – Михаило Мика Борисављевић“ можете посетити током наредних месец дана у Универзитетској галерији у Крагујевцу.


Фото галерија: