Амабасадор САД-а у посети Универзитету у Крагујевцу

У оквиру посете Крагујевцу, поводом свечаног отварања Johnson Controls фабрике, Његова Екселенција, Амбасадор Сједињених Америчких Држава, господин Мајкл Кирби, 06. фебруара 2013. године, посетио је и Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу. Проректор за научно-истраживачки рад, проф. др Живадин Бугарчић, представио је рад и активности Универзитета у Крагујевцу, научно-истраживачке компетенције, програме стипендирања и мобилности студената, наставног и административног кадра Универзитета. Представници Филолошко-уметничког факултета, на челу са проф. др Иваном Коларићем, деканом, изложили су успехе овог још увек младог факултета који броји више од 2000 студената. Посебан акценат је стављен на богату међународну сарадњу коју Универзитет и ФИЛУМ имају са многобројним земљама Европе и света иницирајући нове потенцијалне могућности сарадње са високошколским институцијама у Сједињеним државама.
Већ укључен у академску заједницу, Њ.Е. господин Мајкл Кирби, имајући прилику да посети Универзитете у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, сматра да је Србија земља јаких капацитета, веома талентованих и надарених младих људи и сама његова иницијатива да посвети пажњу Универзитету у Крагујевцу и Филолошко-уметничком факултету одличан је знак отворености интересовања за проширење академске сарадње.
Након разговора са проректором, проф. др Живадином Бугачићем и деканом, проф. др Иваном Коларићем, Његова Екселенција, господин Мајкл Кирби, разговарао је са студентима катедре за англистику, који су пре свега били заинтересовани за могућности усавршавања у Сједињеним Америчким државама, као и за разлике у образовном систему две земље.

Фото галерија: