Одржан жреб за Куп Ректора 2024 – традиционално, најмасовније студентско такмичење на Универзитету у Крагујевцу

У четвртак 11. априла 2024. у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу одржан је жреб за Куп Ректора 2024. године. Жребу су присуствовали студенти представници факултета чланица Универзитета у Крагујевцу. Председник Универзитетског спортског савеза Крагујевца Ненад Танасијевић том приликом је упознао присутне студенте са правилима и пропозицијама за предстојеће такмичење.

Куп Ректора познат је као традиционално, најмасовније студентско спортско такмичење на Универзитету у Крагујевцу, које сваке године окупља око 1000 студента и студенткиња. У такмичарском програму, као и сваке године наћи ће се следећи спортови: фудбал, кошарка (М и Ж), одбојка (М и Ж), рукомет (М и Ж), стони тенис (М и Ж), шах (М и Ж) и стрељаштво (М и Ж).

Свеукупни победник Купа Ректора биће факултет који у генералном пласману освоји највише бодова (прво место три бода, друго место два бода, треће место један бод).

Церемонија отварања 39. Купа Ректора биће одржана у недељу 14. априла са почетком у 9.30 часова испред Факултета техничких наука у Чачку, а част да Куп Ректора прогласи отвореним имаће, као и до сада, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић.


Фото галерија: