Ректор Универзитета у Крагујевцу примио студенте Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, победнике хакатона у оквиру Иновационог форума Србија – Француска

Тим студената са Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, уз подршку КВИНК иновационог инкубатора Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, тријумфовао је на Хакатону Green energies, који је одржан у просторијама Фондације Темпус 3. априла 2024. године, у оквиру трећег Иновационог форума Србија – Француска: иновирај за планету! Играј зелено.

Тим поводом ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, проректор за иновације и развој проф. др Владимир Сенић и координатор Иновационог инкубатора Универзитета у Крагујевцу Немања Јовичић примили су 9. априла 2024. године победнички тим са Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, као и њиховог ментора Тању Миодраговић, координатора КВИНК Иновационог инкубатора Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву.

Том приликом, поред честитки које је ректор упутио награђеној екипи, било је речи и о будућим активностима иновационог инкубатора везаним за развој иновативних решења и комерцијализацију резултата научноистраживачког рада, као вид подршке развоју предузетничких иницијатива на факултетима у Краљеву и Врњачкој Бањи.

Победнички тим Rain Drop, који су чинили Лазар Пешић, Ђорђе Бошковић, Ивана Филиповић и Габријела Радосављевић, однео је победу представљањем иновативног решења за генерисање енергије од кишнице, које поставља високе стандарде за одрживе енергетске иницијативе.

Ово је друга година заредом да су студенти Универзитета у Крагујевцу, у конкуренцији студената из целе Србије, тријумфовали на хакатону у оквиру Иновационог форума Србија – Француска.


Фото галерија: