У оквиру Студентске стартап академије отпочеле радионице за развој пословних идеја

За студенте и студентске стартап тимове са Универзитета у Крагујевцу, одабране у оквиру Јавног позива за подршку студентским иновативним, стартап иницијативама који реализује Иновациони инкубатор Универзитета у Крагујевцу, у среду, 3. априла отпочела је реализација радионица за развој пословних идеја.

На Јавни позив за подршку студентским иновативним, стартап иницијативама пријавио се укупно 61 кандидат, од којих је 27 одабрано за учешће у Програму подршке студентским стартап иницијативама „Стартап академијаˮ, који се реализује уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација са циљем пружања подршке студентским стартап идејама које имају највећи развојни и тржишни потенцијал.

У току априла месеца одржаће се три интерактивне едукативне радионице на којима ће полазници радити на развоју различитих аспеката својих бизнис идеја – од бољег разумевања проблема које решавају, сагледавања потенцијалних корисника и купаца, оптимизовања пословног модела, анализе тржишта и управљања финансијама до креирања квалитетног тима и унапређења презентационих вештина.

Прву радионицу на тему трендови у стартап свету и анализа проблема одржао је Лука Пришуњак, један од водећих експерата за развој стартапа у Србији. На тему Lean canvas модела са студентима ће разговарати Иван Марковић, експерт за развој стартап-а у Бизнис иновационом центру Крагујевац, а о вештинама комуникације и презентације имаће прилику да разговарају са Данијелом Недић, тренером са дугогодишњим искуством у области пословних вештина.

За студенте је обезбеђена менторска и стручна подршка током рада на развоју пословне идеје. Студенти ће имати прилику да на крају програма, у септембру 2024. године, представе своје идеје главним актерима иновационог екосистема и потенцијалним инвеститорима.


Фото галерија: