Studenti Univerziteta u Kragujevcu pobednici hakatona u okviru Inovacionog foruma Srbija – Francuska

Tim studenata sa Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, podržan od strane Inovacionog inkubatora Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, trijumfovao je na Hakatonu Green energies, koji je održan 3. aprila 2024. godine u prostorijama Fondacije Tempus, u okviru trećeg Inovacionog foruma Srbija – Francuska: inoviraj za planetu! Igraj zeleno.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Ambasada Francuske u Beogradu u saradnji sa Fondacijom Tempus, Francuskim institutom i French tech Beograd i ove godine organizovali su inovacioni forum sa ciljem da na jednom mestu okupe istraživače i poslovne aktere i podstaknu razvoj inovativnih rešenja i proizvoda koji mogu da stvore prilike za zapošljavanje mladih talenata iz Srbije.

U okviru Foruma dodeljene su nagrade pobednicima hakatona Innovation Forum Hackathon.  

U konkurenciji studenskih timova sa univerziteta iz Srbije, tim Rain Drop sa Univerziteta u Kragujevcu odneo je pobedu predstavljanjem inovativnog rešenja za  generisanje energije od kišnice, koje postavlja visoke standarde za održive energetske inicijative.


Foto galerija: