Студенти Универзитета у Крагујевцу победници хакатона у оквиру Иновационог форума Србија – Француска

Тим студената са Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, подржан од стране Иновационог инкубатора Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, тријумфовао је на Хакатону Green energies, који је одржан 3. априла 2024. године у просторијама Фондације Темпус, у оквиру трећег Иновационог форума Србија – Француска: иновирај за планету! Играј зелено.

Министарство науке, технолошког развоја и иновација и Амбасада Француске у Београду у сарадњи са Фондацијом Темпус, Француским институтом и French tech Београд и ове године организовали су иновациони форум са циљем да на једном месту окупе истраживаче и пословне актере и подстакну развој иновативних решења и производа који могу да створе прилике за запошљавање младих талената из Србије.

У оквиру Форума додељене су награде победницима хакатона Innovation Forum Hackathon.  

У конкуренцији студенских тимова са универзитета из Србије, тим Rain Drop са Универзитета у Крагујевцу однео је победу представљањем иновативног решења за  генерисање енергије од кишнице, које поставља високе стандарде за одрживе енергетске иницијативе.


Фото галерија: