Изложба Велизара Крстића у Универзитетској галерији

Универзитет у Крагујевцу и Универзитетска библиотека позивају Вас на отварање изложбе слика Велизара Крстића у Универзитетској галерији, 08. фебруара 2013. године (петак) са почетком у 19,00 сати.

У Универзитетској галерији у периоду од 08. фебруара до 05. марта 2013. године биће изложено више од тридесет дела Велизара Крстића.
"Велизар је уметник јаких осећања, иконичког и изражајног света. Није се повиновао ни времену ни сликарима. У радовима призива радозналост детета и себе - Велизара Крстића, али не подражава ни себе ни друге, већ слика симболичким нијансама док бојама дочарава телесно и духовно, а његов свет пролази и траје кроз различите животне и ликовне циклусе." рекао је о Велизару Крстићу и његовим делима проф. мр Сретко Дивљан.
Велизар Крстић је рођен 1947. године у Ореовцу код Ниша. Дипломирао је на Академији ликовних уметности 1972. године у Београду у класи Ђорђа Бошана, где је и магистрирао 1976. године. Студирао је на Академији ликовних уметности у Бечу (1973-1974), у класи професора Валтера Екрета, као стипендиста задужбине Ф.В.С. из Хамбурга, по препоруци сликара Петра Лубарде, добитника Хердерове награде. Као стипендиста грчке Владе 1979. студирао је на Високој школи лепих уметности у Атини, у класи професора Константина Граматопулоса. У периоду од 1996-1997. године ради као гостујући професор на Факултету ликовних уметности Аристотеловог универзитета у Солуну. Редовни је професор на Факултету ликовних уметности у Београду. Добитник је многих престижних награда.
У уметничком делу програма на отварању изложбе наступиће Дарко Перић - баритон и Душан Тороман – клавир. Изложба ће бити отворена до 05. марта 2013. године сваког радног дана од 08,00 до 19,00 сати и суботом до 14,00. Улаз у Универзитетску галерију је слободан.

Фото галерија: