Дописни члан САНУ Јован Делић одржао предавање на Факултету педагошких наука у Јагодини

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, дописни члан САНУ Јован Делић одржао је два предавања: „Горан Петровић - поглед кроз никејске прозоре“ и „Васко Попа - Усправна земља“, 21. марта на Факултету педагошких наука у Јагодини

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организовао је гостовање проф. др Јована Делића, историчара књижевности, дописног члана САНУ, Одељења језика и књижевности. Његово предавање на Факултету педагошких наука у Јагодини било је подељено у два дела. Први део предавања био је посвећен недавно преминулом књижевнику, академику Горану Петровићу (1961-2024), а у другом делу било је речи о књизи поезије академика Васка Попе „Усправна земља“.

Академик Милош Ђуран, управник Центра, је у уводној речи говорио о  Центру за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, посебно о његовим активностима везаним за  промоцију науке и уметничког стваралаштва на факултетима Универзитета у Kрагујевцу.

Предавање  дописног члана САНУ Јована Делића изазвало је велико интересовање наставника и сарадника Факултета, а посебно студената и средњошколаца, из специјализованог филолошког одељења.

У паузи између два предавања наступио је оркестар који чине студенти Факултета педагошких наука у Јагодини.


Фото галерија: