Свечана промоција проф. др Лорија Киршенбаума у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу

На Универзитету у Крагујевцу 29. марта 2024. године са почетком у 12.00 часова, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић промовисаће проф. др Лорија Киршенбаума у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

Сенат Универзитета у Крагујевцу на седници одржаној 28. септембра 2023. године, а на предлог Факултета медицинских наука, донео је Одлуку да се проф. др Лорију Киршенбауму (Lorrie Kirshenbaum), директору Института за кардиоваскуларне науке St. Bоniface Hospital Albrechtsen Research Centre, Манитоба, Канада, директору Центра за развој истраживања и шефу катедре за Физиологију и патофизиологију Max Rady College of Medicine, Rady Faculty of Health Sciences, Манитоба, Канада, додели почасни докторат и титула почасног доктора Универзитета у Крагујевцу, због изузетног доприноса остваривању значајних резултата и унапређењу медицинске науке и научноистраживачког рада на Универзитету у Крагујевцу. Проф. др Лори Киршенбаум је аутор десетина књига и поглавља, рецензент више десетина престижних светских часописа, аутор преко 160 радова на SCI/CC листи, ментор великог броја докторских дисертација, аутор два патента и предавач по позиву на преко 100 симпозијума.

Током приступне беседе проф. др Лори Киршенбаум одржаће предавање на тему:

„Shift work Disrupts Circadian Rhythm in the Heart Following Myocardial Infarction

Свечаној промоцији и додели почасног доктората и титули почасног доктора наука Универзитета у Крагујевцу присуствоваће ректорски колегијум Универзитета у Крагујевцу, као и декани и професори факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу

Позивамо вас да присуствујете свечаној промоцији.


Документи:

Биографија