Održan Startap vikend u Kragujevcu

U organizaciji Inovacionog inkubatora Univerziteta u Kragujevcu, Naučno tehnološkog parka Čačak, Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, udruženja Prava priča i projekta Preduzmi ideju, koji sprovodi Inicijativa Digitalna Srbija uz podršku USAID-a, ICT Hub-a, zajednice startapa Garaža by Tenderly i kompanije PwS, u Kragujevcu je 2. i 3. marta, u prostorijama Ekonomskog fakulteta, održan Startap vikend – dvodnevni intenzivni program namenjen mladima koji imaju inovativne ideje za razvoj tehnološkog preduzetništva.

Tokom dva dana trajanja programa, učesnici su imali priliku da steknu znanja i veštine od značaja za razvoj tehnoloških startap kompanija, da prošire mrežu svojih kontakata i svoje poslovne ideje predstave ekspertima iz ove oblasti.

Startap vikend okupio je oko 30 mladih, koji su podeljeni u 8 timova usvajali nova znanja o osnovnim alatima i metodologijama za razvoj startapa – validaciji ideja, biznis modelima, funkcionisanju timova i definisanju MVP-a. Drugog dana programa imali su priliku da naučeno znanje upotrebe i svoje ideje provere predstavljajući ih pred komisijom.

Startap vikend je prvi događaja ovog tipa koji je organizovan u Kragujevcu, sa ciljem da osnaži zainteresovanost mladih za svet startapa i podrži ih u njihovim preduzetničkim nastojanjima.

Inovacioni inkubator Univerziteta u Kragujevcu zahvaljuje svim učesnicima i organizatorima Startap vikenda i svojim budućim aktivnostima nastavlja da pruža podršku razvoju preduzetništva na teritoriji koju pokriva Univerzitet u Kragujevcu.


Foto galerija: