Одржан Стартап викенд у Крагујевцу

У организацији Иновационог инкубатора Универзитета у Крагујевцу, Научно технолошког парка Чачак, Министарства науке, технолошког развоја и иновација, удружења Права прича и пројекта Предузми идеју, који спроводи Иницијатива Дигитална Србија уз подршку USAID-a, ICT Hub-a, заједнице стартапа Garaža by Tenderly и компаније PwС, у Крагујевцу је 2. и 3. марта, у просторијама Економског факултета, одржан Стартап викенд – дводневни интензивни програм намењен младима који имају иновативне идеје за развој технолошког предузетништва.

Током два дана трајања програма, учесници су имали прилику да стекну знања и вештине од значаја за развој технолошких стартап компанија, да прошире мрежу својих контаката и своје пословне идеје представе експертима из ове области.

Стартап викенд окупио је око 30 младих, који су подељени у 8 тимова усвајали нова знања о основним алатима и методологијама за развој стартапа – валидацији идеја, бизнис моделима, функционисању тимова и дефинисању MVP-а. Другог дана програма имали су прилику да научено знање употребе и своје идеје провере представљајући их пред комисијом.

Стартап викенд је први догађаја овог типа који је организован у Крагујевцу, са циљем да оснажи заинтересованост младих за свет стартапа и подржи их у њиховим предузетничким настојањима.

Иновациони инкубатор Универзитета у Крагујевцу захваљује свим учесницима и организаторима Стартап викенда и својим будућим активностима наставља да пружа подршку развоју предузетништва на територији коју покрива Универзитет у Крагујевцу.


Фото галерија: