Универзитетске публикације на Данима крагујевачке књиге

Издавачка продукција Универзитета у Крагујевцу представила се на манифестацији „Дани крагујевачке књиге“, 21. фебруара 2024. године

Манифестацију „Дани крагујевачке књиге“ Народна библиотека „Вук Караџић“ традиционално организује током фебруара, у циљу представљања делатности издавачких кућа из Крагујевца и околних шумадијских места.

У уводном излагању, Лела Вујошевић је представила издавачку продукцију Универзитета у Крагујевцу, као најзначајнијег и најпродуктивнијег завичајног издавача, с посебним освртом на публикације које су објављене у 2023. на шест факултета чије је седиште у Крагујевцу, укључујући и Универзитет. У име Универзитета, програму је присуствовала проф. др Биљана Петровић, проректор за научноистраживачки рад.

Програм представљања издавачке продукције Универзитета у Крагујевцу у 2023. години састојао се из два дела. У првом делу представљена је монографија „Драгослав Срејовић и мултидисциплинарност“ чији су издавачи Центар  за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Завод за заштиту културе из Крагујевца. О монографији су говорили: Ненад Карамијалковић, директор Завода и др Мирослав Кочић, археолог, један од аутора зборника.

У другом делу програма представљен је часопис „Наслеђе – часопис за књижевност, језик, уметност и културу“ који ове године обележава јубијел – 20 година континуираног излажења. У име Филолошко-уметничког факултета, као издавача, говорио је члан уредништва часописа, проф. др Никола Бубања. Реч је о најзначајнијем научном часопису из области хуманистике, који је од стране Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије катогоризовало као часопис од међународног значаја (М24).


Фото галерија: