Министарка науке, технолошког развоја и иновација посетила Универзитет у Крагујевцу

Др Јелена Беговић, министарка науке, технолошког развоја и иновација, са делегацијом Министарства посетила је Универзитет у Крагујевцу, градилиште Центара изврсности и Институт за информационе технологије Универзитета у Крагујевцу

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић састао се 16. јануара 2024. године са министарком др Јеленом Беговић и члановима делегације Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Састанку су присуствовали чланови Ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу, декан Факултета медицинских наука проф. др Владимир Јаковљевић, координатор Радне групе за Центре изврсности др Марко Живановић, као и представници Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о.

Током састанка је било речи о стратешким плановима за рад Центара изврсности, динамици изградње и опремања Центра изврсности.

Након састанка, присутни су обишли  градилиште Центара изврсности, где су министарка Беговић и ректор Филиповић дали изјаве представницима медија.

У оквиру посете, министарка Беговић и чланови делегације Министарства посетили су и Институт за информационе технологије Универзитета у Крагујевцу и том приликом разговарали о стратегији и плановима Института за будући период, када се очекује и усељење Института у део простора Центара изврсности.


Фото галерија: