Одржана међународна конференција „Computational modeling of blood flow in the tumor vasculature” на Универзитету у Крагујевцу

25. и 26. јануара 2013. године у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, у организацији Канцеларије за међународне пројекте и проф. др Ненада Филиповића (Факултет инжењерских наука, Универзитет у Крагујевцу), одржана је дводневна међународна конференција „Computational modeling of blood flow in the tumor vasculature” у оквиру SCOPES пројекта Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Фрибургу (Швајцарска) чију имплементацију финансира Швајцарска национална фондација за науку.

Дводневни скуп окупио је еминентне стручњаке из области компјутерског моделирања и експерименталног истраживања канцера као и велики број истраживача сарадника.
Током првог дана конференције, присутни су били у приолици да чују предавања гостујућих предавача: проф. др Валентина Ђонова (Универзитет у Берну, Швајцарска), проф. др Кристијана Хелмика (Технолошки универзитет у Бечу, Аустрија), проф. др Ханса Ван Остервека (Универзитет у Левену, Белгија), проф. др Димитриса Фотиадиса (Универзитет у Јањини, Грчка), др Темиса Егзаркоса (Институт FORTH, Грчка), као и координатора пројекта проф. др Ненада Филиповића и проф. др Владислава Воларевића (Факултет медицинских наука, Универзитет у Крагујевцу).
Предстојећег дана конференције резултате својих истраживања приказали су др Игор Кончар (Универзитет у Београду, Клинички центар Србије), проф. др Бобан Стојановић и проф. др Милош Ивановић (Природно-математички факултет Универзитет у Крагујевцу) као и истраживачи сарадници Универзитета у Крагујевцу др. Миљан Милошевић и студенти докторских студија Тијана Ђукић, Милица Обрадовић, Милош Радовић и Жарко Милошевић.
Уважене госте предаваче и све присутне поздравио је проф. др Живадин Бугарчић, проректор за научноистраживачки рад Универзитета у Крагујевцу, а након одржаних презентација уследила је активна дискусија у вези са представљеним садржајима као и радни састанак на коме су разматране активности на већ постојећим заједничким пројектима као и о могућностима за даљу сарадњу.

Фото галерија: