Представљени иновациони инкубатори Универзитета у Крагујевцу

У петак 22. децембра у Сенат сали Универзитета у Крагујевцу представљени су иновациони инкубатори који су успостављени на Универзитету у Крагујевцу, Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву и Факултету техничких наука у Чачку као део Програма формирања и развоја иновационих инкубатора у научно-истраживачким организацијама у Републици Србији, који спроводи Министарство науке, технолошког развоја и иновација са циљем подршке успостављању и подизању капацитета иновационих инкубатора у оквиру научноистраживачких организација.

Поздрављајући присутне, саветница у Министарству науке, технолошког развоја и иновација Вукица Маричић истакла је да је Министарство препознало потребу да на универзитетима постоји канцеларија која спаја науку и привреду, која помаже у развоју предузетништва међу студентима и истраживачима и трансформисању знања и комерцијализацији услуга. Мирко Пешић, в. д. директора Научно технолошког парка Чачак, који као партнерска организација својим стручним знањима и услугама пружа подршку развоју иновационог инкубатора на Универзитету у Крагујевцу, истакао је значај заједничког деловања свих чланова стартап екосистема у успостављању иновационих инкубатора и пружању подршке младима који имају иновативне идеје да своја знања комерцијализују.

Будући рад иновационих инкубатора представили су Немања Јовичић, координатор Иновационог инкубатора на Универзитету у Крагујевцу, Тања Миодраговић, координатор иновационог инкубатора Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву и Милица Ђоковић, координатор Иновационог инкубатора на Факултету техничких наука у Чачку.

Састанку су присуствовали и Небојша Бјелотомић, директор иницијативе Дигитална Србија и Тадеј Курепа, програмски директор пројекта Предузми идеју, као и чланови Иновационе заједнице Шумадије и Западне Србије – представници Бизнис иновационог центра Крагујевац и Milanovic Industries Group-a.


Фото галерија: