Трећа сесија Expert2Mentors програма одржана у НТП Стартап центру у Чачку

На Универзитету у Крагујевцу у периоду од 17. новембра до 15. децембра 2023. године реализује се трећи циклус Expert2Mentors тренинг програма за унапређење менторских капацитета наставника и сарадника са Универзитета у Крагујевцу за рад са студентским стартап тимовима. У оквиру овог програма биће одржано 5 тренинг сесија, у оквиру којих ће наставници са Универзитета у Крагујевцу моћи да се упознају са темама од значаја за будући менторски рад са студентским стартап тимовима и пружање подршке у развоју њихових предузетничких идеја.

Након две тренинг сесије одржане на Универзитету у Крагујевцу, трећа тренинг сесија на тему Развој пословног и приходовног модела и Процена вредности и величине тржишта одржана је 1. децембра 2023. године у НТП Стартап центру у Чачку.

Присутни наставници имали су прилику да најпре, у оквиру Mentors2Mentors сесије, са колегом Иваном Тодоровићем са Факултета организационих наука рекапитулирају претходну експертску сесију, али и да надограде своја знања у оквиру две нове експертске сесије. Прву експертску сесију на тему Развој пословног модела и модела приходовања одржао је Мирко Пешић, в. д. директора НТП Чачак, који кроз свој рад у НТП Чачак пружа континуирану подршку развоју иновативних технологија. Другу експертску сесију на тему Процена вредности и величине тржишта одржала је Наташа Јовановић из Регионалне развојне агенције Златибор, виши саветник за почетнике у бизнису. Обе теме подстакле су присутне на дискусију и даљу размену мишљења.

Expert2Mentors тренинг програм реализује се у оквиру програма „Предузми идејуˮ који Факултет организационих наука спроводи са Иницијативом Дигитална Србија и другим партнерима, а са циљем изградње академске менторске заједнице и позиционирања факултета у иновационом екосистему Србије.


Фото галерија: