Održana radionica „AI connect”

U svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu 5. decembra 2023. godine, Centar za digitalnu transformaciju uz podršku Vlade Republike Srbije, Regionalne privredne komore Kragujevac i Rektorata Univerziteta u Kragujevcu održao je radionicu „AI connect”, kojoj su prisustvovali predstavnici malih i srednjih preduzeća.

U pozdravnom obraćanju, u ime Centra za digitalnu transformaciju, prisutne je pozdravio Aleksandar Mastilović, a zatim se prisutnima obratio rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović, koji je u svom izlaganju istakao da razvoj veštačke inteligencije (VI) doprinosi naučnom istraživanju i inovacijama. Istraživači koriste VI za rešavanje izazovnih problema i otkrivanje novih načina za automatizaciju i obradu podataka.

Radionica je osmišljena da osnaži mala i srednja preduzeća transformacionim mogućnostima AI (Artificial intelligence).

U današnjem brzom tehnološkom okruženju, korišćenje VI više nije opcija, već neophodnost za kompanije koje teže unapređenju poslovanja i diferencijaciji na tržištu.

Važnost primene VI u savremenom društvu podržao je i Univerzitet u Kragujevcu koji treću godinu za redom organizuje i upisuje studente na master akademske studije- Veštačka inteligencija na srpskom i engleskom jeziku.


Foto galerija: