Одржана радионицa „AI connect”

У свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу 5. децембра 2023. године, Центар за дигиталну трансформацију уз подршку Владе Републике Србије, Регионалне привредне коморе Крагујевац и Ректората Универзитета у Крагујевцу одржао је радионицу „AI connect”, којој су присуствовали представници малих и средњих предузећа.

У поздравном обраћању, у име Центра за дигиталну трансформацију, присутне је поздравио Александар Мастиловић, а затим се присутнима обратио ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, који је у свом излагању истакао да развој вештачке интелигенције (ВИ) доприноси научном истраживању и иновацијама. Истраживачи користе ВИ за решавање изазовних проблема и откривање нових начина за аутоматизацију и обраду података.

Радионица је осмишљена да оснажи мала и средња предузећа трансформационим могућностима AI (Artificial intelligence).

У данашњем брзом технолошком окружењу, коришћење ВИ више није опција, већ неопходност за компаније које теже унапређењу пословања и диференцијацији на тржишту.

Важност примене ВИ у савременом друштву подржао је и Универзитет у Крагујевцу који трећу годину за редом организује и уписује студенте на мастер академске студије- Вештачка интелигенција на српском и енглеском језику.


Фото галерија: