Вече Баха и Шопена у Универзитетској галерији

Љубитељи Ф. Шопена и Ј. С. Баха 29. јануара 2013. године имаће прилику да чују композиције ова два уметника у извођењу пијанисте Укија Оваскаинена

Пијаниста Уки Оваскаинен рођен је у Еспоу, Финска. Клавир свира од своје пете године. Студирао је на Музичкој академији „Сибелиус“ у Хелсинкију, а потом на Крањевској данској музичкој академији, где је дипломирао и магистрирао са највишом оценом. Учествовао је на више мајсторских курсева и фестивала. Активан је као солиста и камерни музичар у целој Скандинавији, Финској, Немачкој, Аустрији, Израелу, Русији, Србији, Хрватској и Шпанији.

Од 1987. до 1996. године сарађивао је са хором Тапиола, учествујући на бројним турнејама и свирајући преко 200 концерата на четири континента. У марту 2004. године, освојио је II награду и специјалну награду најбољег клавирског квинтета на међународном такмичењу „Исидор Бајић“ у Новом Саду, а у септембру исте године извео је концертну серију са осам различитих соло-програма на Музичкој академији у Копенхагену, што је највећи индивидуални пројекат на тој академији икада. 2005.године му је додељена награда „Sonning“ у Данској. 2010. године наступао је у Konzerthaus -у у Бечу у серији камерне музике Бечког камерног оркестра. Ради као уметнички сарадник на гудачкој катедри на Факултету музичке уметности у Београду.
Уки Оваскаинен наступиће у Универзитетској галерији
29. јануара 2013. године (уторак) у 19,00 сати.
Позивамо Вас да са нама проведете пријатно вече уз музику.

Фото галерија: