Представници водеће светске компаније у области геномике, BGI Genomics, посетили Универзитет у Крагујевцу

Представници компаније BGI Genomics, др Ђуенхуа Ли и др Драгомирка Јовић, посетили су Универзитет у Крагујевцу у уторак, 28. новембра 2023. године. BGI Genomics, која је део кинеске компаније BGI Group, већ неколико година присутнe у Србији, једна je од водећих светских компанија у области геномике.

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, заједно са члановима ректорског колегијума и сарадницима, представио је гостима постигнуте резултате у области науке и истраживања на Универзитету у Крагујевцу. На састанку је главна тема разговора била будућа сарадња на различитим пројектима у научно-технолошким областима, а било је речи и о могућој сарадњи са BGI колеџом који организује обуке у области биоинформатике и могућим стипендијама за студенте. Обе стране су се сложиле да је наредни корак у успостављању ближе сарадње потписивање меморандума о сарадњи.

Током боравка на Универзитету у Крагујевцу, уважени гости из компаније BGI Genomics посетили су и лабораторије чланица Универзитета у Крагујевцу.


Фото галерија: