Универзитету у Крагујевцу одобрено финансирање у оквиру Програма формирања и развоја иновационих инкубатора

Универзитет у Крагујевцу једна је од научноистраживачких организација којима је одобрено финансирање пројекта у оквиру Програма формирања и развоја иновационих инкубатора у научноистраживачким организацијама (НИО) у Републици Србији, којим се пружа подршка успостављању и подизању капацитета иновационих инкубатора у оквиру научноистраживачких организација.

У оквиру овог пројекта, Универзитету у Крагујевцу одобрена су бесповратна финансијска средства за успостављање Иновационог инкубатора на Универзитету у Крагујевцу у тајању од 12 месеци.

У среду 29. новембра 2023. године у згради Владе Републике Србије министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић уручила је представницима научноистраживачких организација уговоре о финансирању пројеката.

У име Универзитета у Крагујевцу,  уручењу уговора о финансирању присуствовао је проф. др Владимир Сенић, проректор за иновације и развој, као и Мирко Пешић, в. д. директора Научно технолошког парка Чачак, који  ће као партнер на пројекту пружити подршку развоју иновационог инкубатора у области стручних знања и услуга из области електроника, роботике, машинства, информационих технологија, телекомуникација и 3Д штампе, у складу са потребама пројекта.

Универзитет у Крагујевцу од јануара 2022. године систематски ради на пружању подршке студентима и запосленима који имају предузетничке идеје, што ће бити настављено кроз рад иновационог инкубатора на Универзитету у Крагујевцу и услуге које ће пружати својим корисницима.

Средства за формирање и развој иновационих инкубатора добиле су и две чланице Универзитета у Крагујевцу – Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву и Факултет техничких наука у Чачку. Уручењу уговора у име својих факултета присуствовали су проф. др Милан Бижић, продекан за наставу Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву и проф. др Снежана Драгићевић, продекан за финансије и сарадњу са привредом Факултета техничких наука у Чачку.


Фото галерија: