Одржан састанак Еразмус+ координатора на Универзитету у Крагујевцу

Еразмус+ академски и административни координатори са свих чланица Универзитета у Крагујевцу окупили су се 23. новембра 2023. у Ректорату на радном састанку на тему протеклих, актуелних, али и будућих пројеката мобилности у оквиру Еразмус+ програма.

Састанак је био прилика да се представе резултати протеклих пројеката мобилности, извуку закључци о примерима добре праксе, као и да се искажу потребе и интересовања за будуће пројекте мобилности.

Координатори са различитих факултета разменили су искуства у погледу администрације студентских мобилности и овом приликом су упознати са новинама Програма, посебно у домену дигитализације и иницијативе Erasmus without paper. Ове новине и развијени алати Европске комисије ће умногоме олакшати администрацију уговора о сарадњи које Универзитет у Крагујевцу закључује са универзитетима из ЕУ- земаља, али и укупну администрацију мобилности студената и запослених.

Представљене су и новине Програма у погледу формата мобилности који се може креирати од стране Универзитета у циљу стварања нових могућности учења за људе који раније нису могли учествовати у програмима мобилности, посебно за студенте из различитих окружења, укључујући оне са смањеним, или ограниченим могућностима.

Успешна реализација пројеката мобилности, те и успешан састанак, само потврђују квалитет сарадње свих чланица Универзитета у домену мобилности студената, академског и административног кадра и заједничко залагање за интернационализацију Универзитета. 


Фото галерија: