Отпочела реализација „Expert2Mentors” тренинг програма на Универзитету у Крагујевцу

У петак, 17. новембра 2023. године на Универзитету у Крагујевцу отпочела је реализација трећег циклуса „Expert2Mentorsˮ тренинг програма за унапређење менторских вештина наставника и сарадника са Универзитета у Крагујевцу за рад са студентским стартап тимовима.

„Expert2Mentorsˮ тренинг програм реализује се у оквиру пројекта „Предузми идејуˮ који Факултет организационих наука Универзитета у Београду спроводи са Иницијативом Дигитална Србија и другим партнерима, а уз подршку USAID-а.

Након два успешна извођења програма на Факултету организационих наука, у оквиру трећег циклуса који се реализује на Универзитету у Крагујевцу, прилику да унапређују менторске вештине за рад са студентским стартап тимовима у најранијим фазама развоја добило је 36 наставника и сарадника са свих 12 факултета Универзитета у Крагујевцу. У оквиру 10 експертских сесија, са заинтересованим наставницима радиће експерти из локалног стартап екосистема, међу којима су Бојан Попић и Филип Илић (ICT Hub), Данијела Недић (Biznis Link), Иван Тодоровић (Факултет организационих наука Универзитета у Београду), као и представници чланица Иновационе заједнице Шумадије и западне Србије – Иван Марковић (Бизнис инкубатор Крагујевац), Петар Вукотић и Наташа Јовановић (Регионална развојна агенција Златибор), Мирко Пешић и Валентина Гвозденовић (Научно технолошки парк Чачак) и Милош Живковић (Креативне иновације).

Кроз активности пројекта Предузми идеју, ФОН  и ДСИ имају за циљ изградњу академске менторске заједнице и позиционирање факултета у иновационом екосистему Србије као пожељних места за успешан почетак развоја студентских стартапа.


Фото галерија: