Вече традиционалне кухиње и плеса Еразмус студената

У четвртак, 09.новембра у сарадњи Студентског културног центра Крагујевац и Одељења за међународну сарадњу Универзитету у Крагујевцу одржано је вече традиционалне кухиње и плеса страних студената који у оквиру Еразмус програма овог семестра студирају на факултетима Универзитету у Крагујевцу.

Програм представљања традиционалне кухиње и плеса који је организован у Студентском културном центру Крагујевац обухватио је 15 земаља са свих страна света, од Индонезије, Филипина, Бангладеша, преко Босне и Херцеговине, Шпаније, Турске, Узбекистана и Русије, преко Алжира, Руанде и Етиопије до Никарагве. Најзаслужнији за мултикултуралну атмосферу и предивну храну били су студенти који су овог семестра на размени на Универзитету у Крагујевцу у оквиру Еразмус+ програма и програма Еразмус Мундус заједничких мастер студија EMMBIOME. Студентски културни центар је овом приликом поред страних студената угостио и локалне студенте, алумнисте програма Еразмус+, као и студенте Универзитета у Крагујевцу који ће у наредном семестру имати прилику да отпутују на мобилност у оквиру поменутог програма, а међу гостима било је и суграђана.

Студенти су након кратких презентација својих земаља заједно са окупљенима заиграли уз своју традиционалну музику, а Студентски центар Крагујевац се побринуо да се представи и традиционални плес Србије. Након плеса, уследило је уживање у разноликој храни које су страни студенти припремили за своје колеге и све госте.


Фото галерија: