Raspisan Konkurs za stipendiranje najboljih studenta završne godine osnovnih akademskih i master akademskih studija u Republici Srbiji

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija - Fond za mlade talente raspisali su Konkurs za stipendiranje najboljih studenta završne godine osnovnih akademskih i master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2023/24. godinu.

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti do 15. decembra, a svoje prijave će podnositi elektronskim putem kroz uslugu eTalenti, na portalu eUprava.

Ovim konkursom je predviđeno stipendiranje do 1.131 studenta završne godine osnovnih i integrisanih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija.

Kandidati će biti rangirani u okviru svog naučno - obrazovnog polja, a radi pravednijeg rangiranja, broj stipendija po polju biće definisan na osnovu upisanih budžetskih studenata na pretposlednju godinu studija odnosno, 3. godinu osnovnih studija i 5. godinu integrisanih studija i na 1. godinu master studija.

Tekst konkursa možete naći ovde.

Uputstvo za prijavu elektronskim putem možete naći ovde.

Više informacija o konkursu možete naći na sajtu Fonda za mlade talente.