Расписан Конкурс за стипендирање најбољих студента завршне године основних академских и мастер академских студија у Републици Србији

Министарство науке, технолошког развоја и иновација - Фонд за младе таленте расписали су Конкурс за стипендирање најбољих студента завршне године основних академских и мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2023/24. годину.

Сви заинтересовани кандидати могу се пријавити до 15. децембра, а своје пријаве ће подносити електронским путем кроз услугу еТаленти, на порталу еУправа.

Овим конкурсом је предвиђено стипендирање до 1.131 студента завршне године основних и интегрисаних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија.

Кандидати ће бити рангирани у оквиру свог научно - образовног поља, а ради праведнијег рангирања, број стипендија по пољу биће дефинисан на основу уписаних буџетских студената на претпоследњу годину студија односно, 3. годину основних студија и 5. годину интегрисаних студија и на 1. годину мастер студија.

Текст конкурса можете наћи овде.

Упутство за пријаву електронским путем можете наћи овде.

Више информација о конкурсу можете наћи на сајту Фонда за младе таленте.